24+

Fyllde jag igår! Tänk vad tiden går fort när man har roligt...

Sitter och tittar på engelska bröllopet. Vilken tur att man inte hade ett sånt spektakel! Det är roligt att se klänningen och gästernas kläder... Men vilken organisation! Och varför gifter man sig frivilligt med en prins??? Fatta vilket offentligt liv, aldrig privat någonstans... Näe, tacka vet jag mitt svenssonliv! Men pengarna hade jag gärna haft...

Igår firade jag födelsedag... Och den är nog ett bottennapp bland alla födelsedagar bortsett från alla fina presenter jag har fått. Hämtade barnen från dagis där dom hade vårmarknad. Alla barnen hade varit jätteduktiga med att göra halsband och plantera blommor. Men när vi skulle gå därifrån så blev Ebba jätteledsen och skrek hela vägen hem...*suck*... När jag väl fått henne att lugna ner sig så börjar Eric att trilska. Så jag bestämde att det skulle bli pizza till middag. Och efter middagen så skulle båda barnen duscha. Ebba gick jättebra, men lilleman ylade hela tiden så jag var dygnsur... Efter duschningen så var det dags för lite syskonkärlek. Och sen somnade Ebba på soffan och Eric i famnen på mig. Så jag kan väl inte påstå att det var en fridfull kväll med en massa mys. Men så är det ibland...

Iförrgår så avslutade vi medicinering mot mrsa. Men fortfarande så håller vi på med hygienen. Vilket innebär allt det jag skrivit om tidigare... Så tvättmaskinen går fortfarande för fullt och det hänger tvätt högt och lågt. Men nu är det inte så många dagar kvar på det heller.

Idag blir det grillning med svärföräldrarna och sen förhoppningsvis imorgon lite karuseller för barnen och kanske en majbrasa på kvällen.

Trevlig valborgs!

Helt underbart väder...

Och livet känns genast lättare att leva!

Vi har påbörjat behandlingen mot mrsa. Och det är ju ingen lek... Ebba ska ta flytande penicillin tre gånger om dagen Och på morgonen ska hon ta två olika. Den ena är röd... Ser ut ungefär som blod. Mysigt värre. Och det färgar kisset rött... Men hon har varit jätteduktig dessa dagarna. Och nu är det ju bara två dagar kvar av medicineringen. Vilket även gäller för mig och Jimmy, fast vi tar piller istället. Om man nu kan kalla det piller. Ser mer ut som stolpiller i storleken. Och sen är det ju hygienschema... För en som inte duschar varje dag och byter kläder varje dag så känns det som om man bor i duschen och tvättar jämt... Och vi ska byta sängkläder, tandborstar och handdukar 4-5 gånger under 2 veckor. Så ja, tvättmaskinen går varje dag... Tur man kan hänga ute kläderna!

Annars har vi mest varit hemma och haft det skönt i solen. Påskafton var vi hos svärföräldrarna och åt påskmiddag. Gott och himla trevligt! Långfredag var vi och shoppade skor åt barnen och mamman... Nu behöver vi inte jaga sandaler i sommar.

Har känt mig lite bättre i höfterna ett tag nu när jag har varit ledig och det har varit varmt ute. Men tack vare att det är så mycket som ska göras här hemma nu under behandlingen så måste ju även jag hjälpa till och idag har varit en bottendag smärtmässigt. Har så j-la ont att jag helst skulle vilja krypa under täcket och stanna där tills det gått över. Men så funkar det ju inte när man har två små gulliganer...

Nu ska jag duscha av busarna och sen mig själv!
Ha de gott!

En massa bilder...



Ebba lekte med kameran... Men så här blev håret iallafall!



Och Eric lekte med tvättkorgen!



SnyggEric...



Och söta sura Ebba...



Helgen var ju himla trevlig med kalas! Och jag fick en supersnygg baden-baden stol, limegrön! Och lite shoppingpengar! Ser framemot en dag med Malin då Henrik och Jimmy ska ha barnen!

Söndag natt kräktes lillbusan... Kan ju bero på allt sötslisk hon har satt i sig i helgen. För hon kräktes inget mer efter det. Så Jimmy fick iallafall vara hemma med båda barnen i måndags och igår. Superfint väder båda dagarna. Så vi har varit ute en massa. Hoppas att helgen blir lika fin! Ska bli skönt att få vara ledig några dagar och rå om familjen och mig sjäv!

Ha de gott! Och GLAD PÅSK!

Joo...

Det är ju så att livet kan kännas pissigt ibland, men så kommer dagar då det bara fungerar och flyter på. Igår var en sån dag! Jobbet gick jättebra och sen var jag till frissan. Blev så nöjd med klippningen!!! Och sen ringde min läkare. Remiss är skickad till reumatolog och smärtrehab. Han skulle skriva ett utlåtande till min arbetsgivare och min prover visar att jag har d-vitaminbrist och folsyrabrist. Så nu ska jag äta vitaminer och ännu mera mediciner... Men ändå så känns det positivt för det är en läkare som lyssnar och gör allt han kan för att jag ska bli bra. Dessutom så har jag pratat med våran infektionsläkare. Vi ska nu påbörja en behandling för mrsa. Så att vi kanske nu blir av med denna skit! Jag, Ebba och Jimmy ska äta antibiotika i 1 vecka och följa ett hygienschema i 2 veckor. Det blir lite extrajobb, men det är det värt om vi kan bli av med bakterien. Vi fick själva välja när vi ska påbörja behandlingen och vi har bestämt att vi ska börja på skärtorsdag då vi är lediga i ett par dagar. Eftersom vi inte vet hur vi reagerar på pencillinet. Ebba har fått det i flytande form och jag och Jimmy har fått piller stora som fåglar... Eric slipper behandling eftersom han har varit fri de senaste proverna. Skönt!

Svärmor och svärfar var här igår. Svärmor hjälpte mig att färga håret och det blev superbra! Så jag känner mig som en ny människa! Känner inte igen mig själv när jag tittar i spegeln!
På lördag ska vi ha lite kalas för mig och Jimmy. Ska bli roligt att träffa lite folk och få festa till lite. Inte för att jag kan dricka någon som helst alkohol med alla starka mediciner som jag äter. Kan visst drabbas av andnöd... Och det vill jag nog undvika!

Nu ska jag äta lite choklad och lite senare ska jag hämta mina gulliganer!

Glad!

Blev så glad idag! Jag fick veta att jag har beviljats färdtjänst i 6 månader!!! Så himla skönt. Så nu behöver jag inte arbeta hemifrån! Det föll en sten från hjärtat... Nu ska vi bara se om jag också får behålla sjukpenningen...


Pippi...

Som rubriken säger så var vi och tittade på Pippi på is i fredags. En klar succé hos barnen! Och det gick ju faktiskt jättebra. Satt still nästan hela tiden. Det blev lite jobbigt i slutet, men det var ju lite länge. Roligt var det att se hur roligt barnen hade det. Ebba och Eric diggade och dansade till låtarna.

Igår var vi till Helsingborg. Jimmy hjälpte Kim med köket. Jag, barnen och världens bästa Malin var på Väla och shoppade lite. Jobbigt, men skoj. Barnen visade sig från sin värsta sida igår. Helgalna. Med svans och horn... Efter många om och men så blev det middag hemma hos Henrik och Malin. Gott och välbehövligt! Sen hemfärd och massor trött och värk. Inatt har jag haft sängbyte ett antal gånger. men det går väl det också... Idag har vi varit ute i det otroligt vackra vädret! 15 grader varmt och strålande solsken! Barnen har cyklat och lekt på baksidan. Ebba har hjälpt mig med fönsterputsning. Tyvärr är det ju så att nu syns det hur skitiga dom är på insidan... Nu ska lilleman vila en stund och sen ska vi ut och barnen ska cykla till lekparken!

Och imorrn är det äntligen måndag igen!!!

Besviken och ledsen...

Jag har väl aldrig tyckt att det är roligt att gå hemma på halvtid eller att ha så j-la ont. Men det kan ju aldrig vara mitt fel att läkare inte kan sätta en diagnos för mina problem. Det är ju inte så att jag låtsas ha ont för att slippa jobba. Snarare är det ju så att jag kämpar med alla medel jag har för att kunna jobba så mycket jag orkar. Men efter avstämningsmötet idag så känns det lite som att det är mitt fel att läkaren inte har hittat problemet. Och efter den 15 april så har jag två val, gå hemma heltidsjukskriven eller jobba hemifrån halvtid. Därför nu drar kassan in arbetsresorna. Och jag väljer självklart att jobba halvtid hemma. Helst av allt vill jag vara på jobbet, men om jag inte beviljas färdtjänst så är inte det möjligt med de smärtor som jag har. Fick jag en chans att välja överhuvudtaget så skulle jag definitivt jobba heltid och pendla kollektivt. Men där sätter min kropp stopp. Och nu står jag också inför att få sjukpenningen indragen... Vilket kommer att tvinga mig att jobba heltid vilket fall som helst. Och det ska bli intressant att se vad som händer då. Men jag känner ju att stödet för min rehab inte är så stort, förutom från min chef som verkligen stöttar mig. Så om jag hamnar på sjukhuset eller hispan för att jag i nuläget inte klarar heltidsjobb spelar kanske inte så stor roll. Jag förstår att det finns regler och lagar som vi måste följa, men det hade ju varit bra om man hade gjort rätt från början. För då kanske jag inte stått här idag med de val som måste göras. Nåja, i vilket fall som helst så löser väl sig detta...

Imorgon ska vi på Pippi på is i Malmö Arena. Ser jag framemot! Att göra nåt tillsammans med barnen ska bli jättekul! 

Nu ska jag börja med maten! 

Lite bilder...

Busan cyklar första gången i år!

Sol!

Det är så härligt när det är ljust ute när man stiger upp på morgonen! Blommorna blommar, gräset börjar bli grönt och det är plusgrader mest hela tiden! Helt underbart!

Jag har börjat få tillbaka aptiten. Så nu börjar det bli roligt att laga mat igen. Medicinen gör verkan nu utan att jag mår så illa nå mer. Skönt.

I lördags var vi och handlade lite, tvättade bilen och plockade fram barnens cyklar. Och som Ebba cyklade! Hon var superduktig! Och Eric satt bara med fötterna på tramporna, men det gick det också... Ska ta med cyklarna idag så dom får cykla från dagis. Träning ger färdighet! Själv så är jag inte i så bra skick idag... Jag och barnen fick skjuts till Center Syd igår förmiddag av farmor och farfar. Himla bra tänkte jag! Så äter vi lunch där och sen kan vi åka hem... Var min tanke iallafall. Efter lunchen kollade jag busstider hem och upptäcker att vi har missat den med 10 minuter och nästa buss gick 3 timmar senare... *suck*... Inte så mycket annat att göra än att fördriva lite tid, vi åt glass och tittade på folk. Och gick... Kan ju vara därför jag har så ont idag!?! Men jag fick mig en jeansjacka, lite underkläder och några baströjor. Så jag är nöjd ändå. Men det hade ju varit roligare om vi inte hade behövt vara där så länge... Nåja, vi kom ju hem till slut. Och då invigde vi vårat nya dubbelvåffeljärn. Himla gott blev det!

Nu ska jag inta ryggläge och vila lite innan barnen ska hämtas... Sen får vi nog vara ute i det vackra vädret!

RSS 2.0