Vi ser det snöar...

Det var väl roligt hurra!!! Livet har genast blivit lite lättare nu när snön har kommit. Trivs mycket bättre med tillvaron. Och det fortsätter snöa...
Men skåningar och snö går absolut inte ihop. Blir lika förundrard varje gång detta händer... Va, ska man ha vinterdäck??? Va, kommer det snö i år igen??? Helt otroligt. Men så är ju skåningar lite udda och eljest. Och ett konstigt folk...

Annars rullar livet på. Jag jobbar halvtid och smärtan vill inte ge med sig. Har börjat använda mina kryckor och det är ett nödvändigt ont. Men jag behöver stödet vissa dagar. I veckan har jag varit på utbildning i Malmö... Och som kursledaren inledde kursen med... Malmö är en stad man åker ifrån, inte till... Är glad att jag inte bor där! Men det var en nyttig utbildning som väcker en del frågor. Förvaltningslagen, sekretess och offentlighet... Inte så lätt alla gånger att jobba i statlig tjänst!

Idag och imorrn är jag ledig. Himla skönt. Barnen är på dagis och mannen jobbar. Så jag har huset för mig själv. Behövs ibland. Det går hyfsat med julpyntningen. Alla gardiner är uppe, belysningen är på plats, (utom i vardagsrummet), och nu laddar jag för att plocka fram tomtarna!!! Men det är en dag imorrn också. Dessutom så måste jag komplettera lite småsaker.

Blev lite smått irriterad idag... En läkarsekreterare ringde från ortopeden och talade om att jag har fått tid för magnetröntgen, men att jag skulle kasta brevet när det kom. Man vill inte ta emot mig på magnetröntgen i Landskrona då jag har mrsa om det inte är ett akut besök. Så nu skulle sekreteraren prata med ortopeden och återkomma till mig. Jag känner mig kränkt och diskriminerad som patient. Och sjukvården får inte neka mig vård pga mrsa... Så det kändes inte alls så roligt när jag la på luren. Men jag hoppas att man löser detta! För jag behöver ju komma vidare i min utredning om vad som ställer till det för mig...

Nu ska jag inta sängen och försöka vila en del. På lördag är det dags för Busfabriken i Helsingborg med Ebba och Moa. Eric ska stanna hos moster!!! Det är våran present till Ebba som på tisdag fyller 4 år!!! Shit vad tiden går fort!!!

Nytt bälte

Har jag fått idag! Var på ortopeden igår och fick en riktigt bra läkare. Han undersökte mig och det gjorde ont som vanligt. Men överlag har jag ju blivit bättre, så man får ta det onda med det goda. Iallafall så verkar operation vara uteslutet vilket jag tackar för. Men jag får en remiss till magnetröntgen då alla leder inte kan ses på vanlig röntgen. Detta för att kontrollera om jag har ledproblem pga psoriasis eller reumatiska besvär. Skit vilket, för det är som att välja mellan pest eller kolera. Jag gör mina övningar som jag fått av sjukgymnasten, dock har jag slarvat lite nu när jag är förkyld. Orkar inte så mycket just nu. Idag är ju inte precis en toppendag, varken då det gäller smärtan i bäcken eller förkylningen. Så jag tror att soffan hägrar och myskväll med familjen.

Jag fick mina jobbresultat för oktober och jag fortsätter prestera mer än jag ska på min halvtid. Så jag är mer än nöjd. Min chef är också nöjd. Men så är hon ju så himla bra som chef. Känner ibland att jag är till besvär, men det kan jag ju inte vara med tanke på mina resultat... Eller hur?!?

Barnen mår bra, väldigt trötta efter tidiga morgnar. Men för mig så är det bättre att jobba tidigt då jag har fått vila på natten och hinner vila på em innan barnen kommer hem.Och en mamma som inte har så ont måste ju vara en trevligare mamma än en som knappt kan röra sig och har jätteont.

Snart är det jul, och jag längtar. Saknar mamma och pappa massor... Och snön... Jag bor på helt fel ställe... Näe, idag är ingen bra dag. Har hemlängtan och tycker bara synd om mig själv. Så nu slutar vi skriva och intar soffläge!

Så var det gjort!

Ebba har numera två hål i örat! Med lite våld löser sig det mesta...*L*... Och hon är ju stolt över sina örhängen! Och jag är stolt över att hon ändå vågade... Fastän vi höll fast henne... Efter den pärsen så fick flickorna glass och vi handlade lite. Nilla, Thea och Moa var ju med. Eric och Jimmy var hos Peter under tiden. Vi käkade en sen lunch och sen åkte vi hem och förberedde oss för 30- och 20-års kalas. Mycket folk och barnen somnade efter ca två timmar. Sen sov dom länge... NOT!!! Vi kom hem strax före två och Jimmy skulle jobba förmiddag på söndagen så han gick aldrig och la sig. Barnen väckte mig tio i sex... Inte så spännande. Men har man barn så har man. Gilla läget! Farmor och farfar sov över och farmor hjälpte mig med barnen på förmiddagen. Sen sov vi middag. Och det var skönt. Vi var lite lätt slitna. Åt Farsdags middag här och det var gott.

Jag har åkt på förkylning och hosta, inte så roligt. Men det går väl över. I torsdags fick jag svar på röntgen och det gjorde mig inte klokare. Har försökt få tag på läkaren, men det verkar stört omöjligt. I fredags var sjukgymnasten från kommunen här och jag fick kryckkäppar. Men jag kommer bara att använda dom när jag har mina dåliga dagar. Så dom kommer nog mest att stå... Och idag ska jag till ortopeden. Ska bli spännande att se vad den läkaren säger.

Och nästa helg ska jag ta fram gardiner och börja byta till jul. Ska bli så roligt!!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och förbereda mig för jobb.

Det är roligt nästan jämt!

I fredags var vi och lämnade barnen hos farmor och farfar... Hämtade upp systeryster och sen hem och sussa några timmar. Halv 4 lördag morgon ringde väckarklockan. Ullared, here we come!!! Vi var där halv 7 och redan kö. Åt frukost och sen köade vi, och köade och... köade... Sen var det dags att börja shoppa. Och det gjorde vi. Vi har handlat julklappar till 10 ungar, kläder till Ebba och Eric och tomtar... Så nu är julklappshandlandet färdigt och jag kan snart börja pynta för julen. Shit va jag längtar! Vill ställa iordning min tomteby och plocka fram alla roliga saker... Hoppas Ebba och Moa vill hjälpa mig den 27:e! För då åker vi till Busfabriken i Helsingborg med Ebba och Moa. Eric stannar hos moster. Vi har bestämt att Ebba får det i födelsedagspresent av oss. För hon får nog så många presenter iallafall. Och jag tror det blir uppskattat. Jag tror också att en av farbröderan ska följa med och leka loss!
Det var en parentes med Ebbas födelsedagspresent... Åter till Ullaredsresan. Vi var ut med första lasset strax efter 11, tror jag. Sen åt vi lunch och så dags för andra turen. Det blev dyrt, men med tanke på vad vi har handlat så har vi ändå tjänat på det. Det var galet mycket folk och det gick inte fort där inne, vilket gynnade mig. Jag hade skitont och var nästan gråtfärdig när vi gick ut andra gången. Men nu är det överstökat. Och det var värt smärtan. Nu slipper jag bekymra mig om julklappsjakt här hemma och åka runt till olika ställen. Det återstår någon enstaka sak och sen är det julmaten. Piece of cake!!!
Vi kom hem i hyfsad tid så vi hann sortera allt och sen skjutsade vi hem syrran och åkte hem till svärföräldrarna. Eric hade precis somnat och Ebba var glad i hågen. Jag bestämde mig för att stanna över och sova på luftmadrassen med barnen och Jimmy åkte hem och fick sova själv. Vilket jag tror var uppskattat. Och hör och häpna! Jag mådde skitbra på söndagen så jag och barnen följde med svärisarna till Burlöv Center. Köpte farsdags present till Jimmy från barnen. Ebba valde... Sen råkade jag nämna att jag skulle kolla vars dom gjorde hål i örat och vad det fanns för örhängen. Ebba sa genast att hon ville ha hål i örat och blev stensur när jag sa nej. Så hon fick bestämma. Och hon skulle ha hål i örat nu. Så blev det. Första hålet gick bra, hon grät en hel del och sen stenvägrade hon göra i det andra örat. Så nu går hon omkring med ett hål i ena örat och jag fick göra det andra i mitt öra. Jag hade ju redan betalat för två hål!
Men jag ringde systeryster när vi kom hem och hon lovade att följa med på lördag och göra det andra hålet. Så jag hoppas att det ska funka. Annars tar vi bort det som hon har och så får hon göra när hon är 18 år! Låter väl rimligt??? *L*

Igår hade jag arbetsterapeuten på besök här hemma. Fick installerat armstöd till toaletten, sittdyna till soffan och en duschstol. Känner mig som Agda 82... Men det hjälper ju så då får jag ju ta det. Och det är ju inget jag ska ha i all evighet... Och på fredag kommer sjukgymnasten hit från kommunen och ska hjälpa mig med gångmedel. Och nej, jag ska inte ha rullator! Så roligt ska vi inte ha!

På lördag är det 30-års fest. Jimmys syster har fyllt år och ska firas. Hon bor ju numera i Kiruna, hur man nu kan flytta dit?!?, men kommer hem och ska ha kalas. Så det ser jag framemot.

Annars händer det inte så mycket, just nu ska jag lägga mig en stund och få lite vila innan huliganerna kommer hem!

Tänk att...

... det snart är jul!!! Och jag längtar massor. Mamma och pappa kommer ner och det ser jag verkligen framemot! Fast innan jul så ska vi på 30-års kalas och fira Ebba som blir 4 år! Tänk vad tiden går fort... Hon har blivit så stor och kan så mycket. Och det kommer så roliga kommenatarer från henne ibland. Som den gången jag sa åt henne om nåt, kommer inte ihåg vad det gällde, och hon svarar mig...-Driver du med mig??? Jag blev ställd och visste inte vad jag skulle säga annat än att börja skratta...

Idag är en bra dag. Smärtan är hanterbar och skalan hamnar på 5. Jag har fått sova ordentligt inatt och det hjälper. Så alldeles snart ska jag inta soffläge. Så jag är utvilad inför besöket på Nova. Vi ska köpa present åt Jimmys syster. Helgen har varit rolig. I lördags var vi på barndop, Jimmys bror döpte sin son Texas... Inga kommentarer om namnet...*L*... Och efter dopet var vi bjudna på fest hos Christel som fyller 35 idag. Jag dansade!!! Och drack öl... Kanske inte så bra med tanke på hur ont jag hade i söndags, men ibland så måste man få ha lite roligt också, eller hur?!? Eric drack vin, vilket var mitt fel... Han skulle dricka Sprite men mamman tog fel glas... Usch vilken dålig mamma jag är!!! *haha*

På tal om dålig mamma... Jag läser en blogg och tycker att tjejen har en sund inställning till livet. Men jag kan inte låta bli att reagera på folk omkring som inte kan låta bli att lägga sig i hennes liv. När man har en blogg så skriver man vad man tycker och tänker och det måste man ju få göra. Men man kan ju ha lite fakta klar för sig när man skriver. Eller är jag helt fel ute nu?!? Den här tjejen vet jag vem det är och jag vet att hon är en stark människa av vad jag kan minnas. Hon står mig inte nära på något sätt, men jag gillar inte att man hoppar på henne som vissa gör... Iallafall så tänker jag fortsätta läsa hennes blogg för jag gillar hennes inställning till livet!

Nu ska vi inta soffläge!

RSS 2.0