Jag mår illa...

Hela tiden. Och nej, jag är inte gravid. Däremot har jag fått en ny medicin som gör mig kallsvettig, illamående och yrslig. Låter trevligt, eller hur?!? Ska ta en tablett morgon och kväll och jag började måndagkväll. Vaknade flera gånger på natten och mådde konstigt. Tisdag mådde jag skitdåligt. Visst, den hjälper mot smärtan men så dåligt vill jag inte må. Tisdagkväll delade jag på tabletten och då gick det lite bättre. Och idag har jag till och med kunnat ta en halv på morgonen. Men jag har tappat matlusten. Så jag lagar mat åt barnen och försöker äta, men efter en tugga så växer det bara i munnen. Så jag lever just nu på te och hårt bröd. Bantningskur på hög nivå... Och hög är jag... Men jag ska testa en vecka och se om kroppen vänjer sig och gör den inte det så får jag ringa farbror doktorn.

Idag ringde min handläggare på Fk. Vilken trevlig människa! Och det är tur att jag slipper slåss med myndigheten, det räcker med smärtan. Jag tänker på alla dessa människor som inte blir lika väl behandlade och dessutom har en sjukdom att slåss mot. Att dom orkar. Och samtidigt vet jag ju vilket regelverk vi jobbar efter på kassan. Handläggarna har det ju inte heller så lätt.

Annars är det väl som vanligt här hemma. Barnen har tv-förbud denna vecka och dom leker ju faktiskt när dom inte häckar framför tv:n. Riktigt roligt att se.

Nu ska jag ta mig i kragen och lägga mig en stund innan barnen ska hämtas!

Glömde...

Presenten till min kusin blev färdig och ivägskickad. Hoppades och höll tummarna att den skulle bli uppskattad och det blev den! Så himla roligt när man lagt ner en del på den för att få den bra. Det blev en tavla med ett collage av bilder från hennes barndom, på hennes familj, och speciellt på hennes mamma. Så det kändes som att jag hade träffat rätt.

Och lille Axel fick en digitalkamera som han tydligen blev jätteglad över! Så roligt att ge presenter när dom blir så uppskattade.

Jimmy fick ett par träningsbyxor, men jag och barnen har tänkt hitta på något mer lite senare... Det var ju inte tänkt att han skulle få mysbyxor... I år slår vi ihop vårat firande och det känns bekvämt!

Nu kan jag gå och sussa!

Hörru...

...nu börjar jag bli bra less på min kropp! Men det är väl inget nytt! Smärtan kommer och går, vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Vissa dagar ligger jag på en 7 el 8 och det är bra dagar. Andra dagar vill jag bara stanna tiden och då ligger jag på en klar 10:a... Så det är klart att min smärttröskel är väldigt hög. För trots dessa dagar när jag ligger så högt som 10 så jobbar jag ändå. Vill ju inte vara hemma även om jag skulle behöva det. I torsdags var jag till läkaren och det gick ju bra. Fortsatt sjukskriven till den sista juni. Och remiss till reumatologen. Ny medicin och en massa blodprover. Så får vi se vars vi hamnar. Men jag får ju definitivt den hjälp jag behöver. Även om mitt tålamod börjar sina.

Förra veckan var jag hemma måndag och tisdag med lilleman. Onsdag följde Ebba med mig på jobbet för hon skulle på hörseltest. Och hon var en duktig hjälpreda. Så hon får absolut följa med fler gånger. Och charmade skjortan av allihop som vanligt. Chefen fick en teckning... Och hörseltestet gick jättebra. Inget fel där inte! Så det är väl som vi alla föräldrar vet; vi blir bara ignorerade. Precis som våra egna föräldrar har blivit... Eller så pratade dom bara en massa strunt så det var därför vi inte lyssnade!!! Så Jimmy var hemma med lilleman på onsdagen och torsdagen. Och fredag var barnen lediga med Jimmy.

I fredags var det dags för 50-års fest. Och det var trevligt. Lite öl och vin och roligt sällskap! Men sen hade jag ju så satans ont igen... Sov över hos svärföräldrarna och det var mysigt. Även om lilleman tyckte att det var okej att kliva upp halv sju... Lördag var vi på stan en sväng, hämtade ut lite medicin och köpte nya skoinlägg. Och lite nya tröjor åt barnen. Sen hem till svärföräldrarna igen och vilade. Svärmor gjorde tacos och jag tror att det var det som gjorde mig illamående. Vi åkte hem på kvällen och strax efter nio började jag kräkas. Slutade igen före tolv. Söndag var jag lite skakig i magen, men fick behålla allt. Ont som f-n i kroppen som späddes på av att man hade kräkts. Kändes som en skördetröska hade kört över mig... Det blev en enkel middag igår, Sibylla. Och idag var det dags för jobb igen. Roligt! Har hunnit med ett besök till sjukgymnasten, har fått en ny nu. Och hon verkar vara lika bra som förra. Så hon gjorde ett gott första intryck. Men jag hade inte förväntat mig mindre när det är Citykliniken. Iallafall så i snälla ordalag så förbjöd hon dammsugning och moppning. Vilket är positivt för mig men mindre positivt för Jimmy...

Framöver väntar ett avstämningsmöte med Fk och förhoppningsvis så löser sig allt detta med arbetsresor så att jag kan fortsätta jobba. Annars blir det inte roligt...

Nu ska jag natta kudden och hoppas att jag får sova ett par timmar!
Nattinatt!

Sjuk lilleman...

Sådärja... Då har lilleman drabbats av magsjukan igen! Han fick välling imorse och när han vände på sig så kom den upp igen. Vilket det kan göra ibland om små barn precis har satt i sig en stor flaska välling. Tyvärr hamnade det mesta på Ebbas hår och i våran säng... Trodde att det bara var vällingen så jag gjorde iordning barnen för dagis och knatade dit med dubbelvagnen. Klädde av barnen och satte mig en stund med dom och då börjar Eric at kräkas igen. Så det var snabbt marscherat att få ihop kläderna och satte av hemåt igen med båda barnen. Eric jätteledsen för att han kräks med jämna mellanrum och Ebba för att hon inte fick stanna på dagis. Men så är ju reglerna. Nu sover Eric för andra gången idag, han har fått dricka lite vatten, men får upp allt igen. Ebba har somnat på soffan. Första gången som Eric sussade hjälpte Ebba mig med Lindas present... Så nu är jag på gång iallafall. Hoppas att Ebba håller sig frisk och inte smittas, vilket gäller för resten av familjen också.

Besöket i Linköping gick bra. Det verkar inte som om Eric får några men av brännskadan, men läkaren hade pratat om någon kompression som man isåfall inte åtgärdar förrän huden har vuxit färdigt. Vilket i pojkars fall är vid 22 års ålder... Visste väl att dom var sena... Män alltså... Det känns iallafall väldigt bra även om han förmodligen kommer att få ett häftigt ärr.
Jimmy var aldrig till läkaren med sin rygg, det verkar gå åt rätt håll. Men jag tycker fortfarande att han ska gå till Citykliniken så dom får titta på den igen. Känns inte riktigt bra att en snart 34-åring och 35-åring har krämpor som 82-åringar... Själv ska jag på återbesök på torsdag och hoppas att läkaren remitterar mig till reumatologen. Annars kommer jag att kräva det. På jobbet fungerar det bra, min chef skulle ta dit en ergonom som enkomt ska titta på min arbetsplats och se vad som kan göras. Helt underbra chef! Säga vad man vill om Försäkringskassan men som arbetsgivare är dom kanonbra.

I helgen har vi inte gjort så mycket, eller hur man nu ska säga... I lördags var vi och jagade nya skor till Ebba. Till slut hittade vi jättefina tennisskor och ballerinaskor åt henne. Och vi var och handlade och köpte present till Stig. Sen for vi hem till svärföräldrarna och åt middag! Gott och trevligt. Igår var vi hemma, Jimmy jobbade förmiddag. Eric vaknade som vanligt före fan själv. Och Ebba tjuvsov till 9!!! Det börjas redan... Och uppskattas, men det hade ju varit trevligt om lilleman också kunde göra det! Jag dammsög och skurade toaletterna. Jag har fortfarande inte lärt mig att jag inte ska göra det för smärtans skull... Och jag blir lika arg på mig själv varje gång jag inte lyssnar på min kropp. Men envisheten måste komma från min mamma så hon får skulden för det! Hann tvätta några maskiner också. Sen när lilleman sov middag så passade jag och Ebba på att pynta lite i lekstugan. Vi hängde upp tavlan som vi har gjort och bytte ut gardinstången. Jag bar ut våran vita byrå och satte in alla leksakerna i den och vi satte upp krokarna. Nu väntar bara gardinerna på att hängas upp, men först måste min symaskin komma hem från korttidsboendet. Och när lekstugan var fixad så satte jag byrån som vi fick utav grannarna i förrådet under trappen, blev ju jättebra. Tack Anna och Joakim!
Sen kom svärföräldrarna på middag. Gjorde marinerad kyckling med pressad potatis och rödvinssås och örtsås. Himla gott!

Nu ska jag invänta mannen som snart är hemma från jobbet och sen fortsätta med presenten!

Så himla less!

Funderar allvarligt om det är någon däruppe som är väldigt mycket emot mig??? Det kunde ju få räcka med smärtan men inte det! nu verkar det som om jag har åkt på världens förkylning. Inatt har jag haft feber och ont i halsen. Det trycker över bröstkorgen så imorse hostade jag så att jag kräktes. Men jag bet ihop och gick till jobbet, tog lite hostmedicin som inte var så bra när man har opererat gallan... Envis som jag är... Kom hem efter jobbet och åt lunch och har legat sen dess. Funderar om jag ska på jobbet imorrn, men vet int om det riktigt är värt att sitta där och må så dåligt?!?

I lördags var vi på kalas hos Marcus. Båda barnen var med mig och det gick bra. Tyvärr så hade Ebba skyhög feber på kvällen och hela söndagen. Eric var sitt vanliga jävliga jag... Och Jimmy är fortfarande dålig. Barnen var lediga i måndags, vilket var bra för hälsan. Men så bestämde vi att dom får gå på dagis på tisdagen för dom var så busiga i måndags. Jimmy var på akuten i måndags, men dom hittade inget annat än att han fick hostmedicin utskriven. Så igår var dom på dagis och när Jimmy och jag satt och åt lunch så ringer dom från dagis. Då har Ebba feber igen. Så jag gick och hämtade henne för Jimmy har ju knäckt ryggen igen... Och jag funderade hur vi skulle lösa dagens problem. Jimmy skulle till Linköping med Eric på 1-års kontroll av brännskadan och Kim hade tagit ledigt för att följa med och hjälpa Jimmy. Skitbra! Och Ebba ville följa med! Så då hade vi löst det också. Och eftersom hon ändå hade feber och skulle ha varit hemma iallafall så fick hon istället följa med och definitivt befinna sig i vila hela tiden! Så jag kunde fara på jobbet som vanligt... Låter som om jag inte vill vara hemma med barnen när dom är sjuka, men det ställer till lite problem när jag har ett läkarintyg för heltid och jobbar 50% så därför brukar Jimmy fixa vabbandet. Det blir enklare för alla parter...

Så nu väntar jag hem familjen på ett par timmar. Det hade gått bra hos läkaren och det verkar inte ge så mycket men för framtiden. Vilket är lyckosamt och tacksamt! Imorgon har jag bestämt att Jimmy ska på akuten med sin rygg om han fortfarande har så ont och inte kan röra sig mer än Svante 95... Jag med mina problem är mer rörlig än han, vilket säger en hel del...

Nu ska jag fixa något att äta åt mig själv och sen kanske jag ska duscha... Tänkte börja förbereda kusinens 30-års present, men vet inte om jag orkar idag. Däremot vet jag att hon kommer förmodligen att strypa mig och jag gnuggar händerna av förtjusning!!!
Ha de gott!!!

Sjuklingar

Den manliga delen av vår familj har legat däckad. Jimmy kom hem från Ikea-besöket och var riktigt dålig. Och i torsdags var han till läkare och han har något virus i kroppen. Typ lunginflammation... Och igår så hade Eric feber, 39 i temp. Så Ebba fick gå själv till dagis. Vilket innebar att vi var färdiga väldigt tidigt på morgonen. Igår eftermiddag hade jag en mysig stund med barnen. Vi tittade på film och kramades i soffan. Jimmy ligger mest i sängen, på sin höjd att han orkar kliva upp och gå på toaletten. Inte roligt. Men igår orkade han faktiskt sitta uppe en stund och äta lite. Så det kanske håller på att vända.

Och nu har Ebba feber... Men hon vill följa med och säga grattis till Marcus. Vi får se hur hon känner sig lite senare. Eric är iallafall feberfri idag. Men jag tror ändå att han får stanna hemma med Jimmy. Jag ska ju också orka och dessa dagarna har varit påfrestande. Värken vill inte riktigt ge med sig...

Nu ska jag äta lite frukost! He en riktigt bra dag!


Hej och hå!

Sådärja! Då har jag varit hos ortopeden idag... Fick först ringa taxi och säga att jag blev väldigt sen eftersom jag fick vänta på läkaren i 40 minuter!!! Och sen kommer läkaren in, en väldigt ung och trevlig kvinna i min egen ålder gissar jag... Mr-undersökningen visade inget annat än att det såg bra ut. Inga tecken till inflammation, ingenting som ligger och irriterar... 5 minuter tog detta! Gissa om det var med blandade känslor jag gick därifrån?!? Jag har bokat tid till min läkare på Citykliniken och från ortopedens sida så skulle man skicka över det obefintliga undersökningsprotokollet. Så nu är jag tillbaka där jag började. Ingen vet varför jag har ont och frågan är vad som ska hända nu? Jag har mina misstankar om vad det kan vara, för jag börjar få värk i hela kroppen och speciellt mina tummar och handleder är väldigt utsatta...

Vi har burit ut en del av barnens leksaker till lekstugan och jag ska snart hänga upp lite nya gardiner därinne! Den blir så fin och barnen är så nöjda! Jag har fortfarande så svårt att förstå att vi har så snälla människor runt oss...

På torsdag blir min gudson 13 år!!! Och idag har jag suttit och tittat på hans dopkort. Tänk att Marcus blir tonåring! Present är inhandlad och inslagen och på lördag så skulle vi få lite fika! Blir trevligt.

Nu ska jag ta mina små gullungar i öronen och ta fram gjutjärnspannan... Jimmy börjar bli dålig och imorrn så skulle han på Ikea med Kim. Somliga bara roar sig!

Ha de gott, mina vänner!

Leksaker...

Så har vi firat våran 2-åring! Fatta vad tiden har gått fort... Tänk vilken kämpe lilleman var när han kom och fortfarande är. Allt vi har gått igenom med honom... Tror knappast att det kommer att bli lugnare. Tack allihopa för de fina presenterna! Han gillar det skarpt!

Våra kära grannar har tagit ner vårat äppelträd. Och det är så skönt att det är borta!!! Tusen tack!

I övrigt händer det inte så mycket, imorrn ska jag till ortopeden. Är lite nervös och orolig för vad läkaren ska säga eftersom jag inte har fått veta vad mr-bilderna sa. Men jag hoppas på positiva resultat!

Nu ska jag vila en stund innan barnen kommer hem. För då ska vi börja rensa deras rum så vi kan sätta in de nya leksakerna och vi får tillbaka köket igen!

Hemma...

Och det var ljuvligt att träffa barnen igen! Men Ebba var något reserverad igår på Sturup. Det tog ett tag innan jag fick någon kram av henne. Eric han kom fram på en gång. Lillkillen! Vilken kärlek! Och det var ju skönt att få träffa mannen också. Har sovit himla gott inatt, men har duktigt ont nu... Skulle kunna tänka mig att nu när jag slappnar av på ett annat sätt, så kommer smärtan som ett brev på posten. Men jag överlever.

Jag har haft det himla bra i byn och med min kusin och familj. Även med de tråkiga omständigheter som rått och fortfarande råder. Har ganska dåligt samvete som lämnar dom ensamma... Men jag återkommer i sommar med familjen! Saknar moster massor...

Igår träffade jag Veronica på Arlanda. Och det var himla roligt att träffa henne igen! Ser framemot sommaren, syrran!

Nu ska jag snart hämta mina älskade barn och sen ska vi titta på den nya lekstugan som vi har fått av grannarna! Vilka underbara människor!

Ha de gott!

RSS 2.0