Trött, men nu är det helg!

Och det är skönt! För denna vecka har varit småjobbig. Har haft ganska mycket värk. Och idag känns det som om jag har nått botten igen. Så det blir ju inte sämre iallafall efter denna dag!

Igår var jag på mr-undersökning. Och jag somnade... Hör kanske inte till vanligheterna för det lever ju om en hel del men det var så skönt att bara ligga ner och inte fokusera på nåt annat än att ligga still. Sköterskan sa att det blev fina bilder så vi får väl se vad det betyder. Efter det var vi på Coop Forum i Lund och handlade och det var så roligt att träffa Angelica igen! Och den butiken är jättefin så det blir faktiskt en upplevelse att gå och handla om man inte hade två negativa ICA-nissar med sig... Iallafall så fick vi tag på alla billiga saker vi skulle ha. Så mat har vi, räkningarna är betalda så vi får bo kvar men det är väl ungefär allt... Och vi fick sålt skötväskan idag, så vi har några hundralappar.

Inatt har tvättmaskinen och torktumlaren fått jobba. Vaknade mellan ett, halv två av att Ebba ropade att Eric kräktes. Ebba somnade om medans jag och Jimmy gjorde rent Eric och sängen. Så olycklig liten kille... Bäddade med plastad frotté mellan oss i sängen och la honom där. Och han sov ca 20 minuter sen kräktes han igen och så höll det på till strax före tre. Sen verkade det som att det släppte. Och han somnade utmattat. Själv halvslumrade jag tills klockan ringde och jag skulle på jobbet. Jimmy var hemma med barnen idag. Men Eric har inte kräkts nåt mer och han har fått behålla allt han ätit. Så det verkar ha varit nåt som han har ätit igår. Fast vi får nog avvakta och se om någon annan i familjen blir dålig. Det är tur att man har gott om sängkläder och kuddar... Jimmy var upp på övervåningen och hämtade ner ett antal kuddar. Och det har gått ungefär 4 kuddar inatt... Och jag har varit supertrött hela dagen så jag gick hem en timme tidigare från jobbet. För jag får ju bara svårare att hantera smärtan när jag inte får sova ordentligt.

Nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli färdig för ikväll och sen ska jag sussa... Är helt färdig!

Trevlig helg på er!!!

Orkar inte...

Idag är väl inte den bästa dagen... Smärtan är obehaglig. Men jag får nog leva med det ett tag till verkar det som. Var till sjukgymnasten igår och hon sa att jag måste lugna ner mig... Jag?!? Som är lugn som en filbunke!!! Men jag förstår vad hon menar, men det är inte alltid så lätt när man inte får den hjälp man kan behöva. Iallafall så låter det som att det kommer att ta ungefär ett år innan jag är tillbaka helt och att jag har läkt ihop ordentligt. Dock kan ingen garantera att jag aldrig mer behöver ha ont... Men det hade jag knappast förväntat mig heller...

Annars rullar det på som vanligt. I helgen var vi hos svärföräldrarna och sov över. Mycket trevligt! Fick sulkyn såld i söndags. Välbehövliga pengar... Frysen är full av mat så vi svälter inte, men det är fattigt.
Jimmy och barnen har varit lediga hela veckan.

I tisdags var Ebba och gjorde hörseltestet på bvc. Och tydligen är det nåt med högra örat för hon reagerade inte lika bra som på det vänstra. Så nu blir det remiss till öronmottagningen. Och igår var hon till sjuksköterka för att kolla hennes häl som inte var som den skulle häromkvällen. Men det syntes ingenting och vi ska hålla koll på foten de närmaste dagarna. Sen på ögonkliniken för att kolla synen. Och hon behöver inte glasögon. Skönt! Men nu blir hon uppsatt på väntelistan för operation av skelningen. Så får vi se när det blir av.

Själv ska jag på mr-undersökning den 27:e efter påtryckningar från infektionskliniken. Hoppas att det visar något som kan resultera i någon behandling. Överlag känner jag ju att jag har blivit bättre, jag har inte dessa svåra dagar så ofta. Träningsprogrammet har gjort nytta och nu handlar det om att få uthållighet i kroppen. Sen ska jag till läkaren då sjukskrivningen går ut den 31:a. Och det blir troligen förlängning på sjukskrivningen. Eftersom jag fortfarande kämpar med att orka jobba halvtid. Min handläggare på FK gör allt hon kan för att hjälpa mig. Och hon är toppen! Skönt att man slipper bråka med dom också... Räcker med sjukvården.

I helgen ska vi umgås med familjen. Blir inga dyra nöjen... Fick ju elräkningen och det var ingen rolig läsning... Med tanke på de vinster som elbolagen gör så kan jag inte förstå varför elen ska vara så j-la dyr!!!

Nu ska jag fixa lite fredagsmys åt mig själv!

Vilken kväll...

Måndagkväll, en helt vanlig vardagkväll i familjen Borgs liv... Eric och Ebba hjälper till med matlagningen, Jimmy jobbar eftermiddag. Jag ska göra ris och korvstroganoff. Eric häller ut matlagningsgrädden över diskbänk, mattan och sig själv. Vet ni hur fett och vidrigt det är att städa upp matlagningsgrädde?!? Jag räknade till 100 och sen skällde jag på Eric som fick tillbringa lite tid på lekrummet. Städar upp och vi äter middag. På väg att plocka undan när Ebba spiller ut ett FULLT mjölkglas... Bara att räkna till 100 igen och med bestämd röst tala om att det är sånt som händer. Ingen idé att gråta över spilld mjölk... Hon får ta av sig kläderna och jag börjar torka golvet igen... Då säger hon med lätt panik; -Mamma, jag är kissnödig! Och jag skyndar med henne mot toaletten när hon kissar på sig... Räknar till 1000 denna gång... In i duschen och sen blir det en lugn stund framför tv:n och där slocknar barnen. Tack gode Gud för det!
Har en lugn myskväll framför tv:n när mannen kommer hem och berättar att svärfar har åkt ambulans in på akuten... Han har knäckt ryggen. Får se hur det blir med det nu. Han har fått komma hem inatt, men ingen röntgen...
Vad mer kan gå fel???

En helt vanlig kväll i familjen Borgs liv...

Jobba

Idag har jag jobbat och det var så roligt att vara tillbaka efter alla helgerna!!! Har ju inte jobbat sen den 16 december... Och många komplimanger fick jag. Kul att det märks att jag har gått ner i vikt. Sättet jag gjort det på kan jag knappast rekommendera, men livet är ju inte rättvist...

Inatt har barnen sussat oroligt. Eric kom tidigt, och strax efter honom så kom Ebba. Eric for runt i sängen som en virvelvind och ramlade till slut ner från sängen i fotändan... Skyll själv. Så mycket sömn har man inte fått. Hoppas det blir bättre inatt när dom har varit på dagis idag. Äntligen vardag igen!

Ebba hade haft jätteskoj igår på kalaset. Hela hennes dagisavdelning var bjuden... Undrar om föräldrarna är galna???

Ska snart hämta hem gulliganerna och påbörja matlagningen.

Kalas!!!

Ebba är på sitt första dagis kompiskalas idag! Så roligt! Jag och Eric ska snart gå och hämta hem henne. Ska bli spännande att höra vad dom har gjort och om hon har haft roligt. Jag ser framför mig många år av detta...*L*... Och dessutom i två upplagor. Kan inte säga att jag avundas syrran som har tre flickor...

Vi har varit på Theas kalas och det var roligt! Det var skönt att komma hemifrån och göra lite annat. Känns lite irriterat här hemma för tillfället. Men så är det ju. Livet är ju upp och ner ibland.

I fredags var vi med farmor och farfar till Malmö på den nya möbelaffären. Roligt. Och vilka häftiga saker dom hade! Så dit måste vi fler gånger! Sen hade Ebba bestämt att hon skulle sova hos farmor och farfar med Eric. Så vi åkte hem utan barn. Vilken lyx! Och helt gudomligt att sova en hel natt utan att vakna stup i ett. Till och med värken har varit hanterbar. Igår var vi och handlade utan barn och vi har köpt en ny vagn åt Eric på blocket. Så nu får vi se vad vi ska göra med sulkyn...

Jimmy jobbar em idag och hela nästa vecka. Inte så roligt. Men jag börjar jobba igen imorrn! Och det ser jag framemot!!! Ska bli skönt att få lite mer rutiner efter alla helger.

Nu ska jag väcka lilleman så vi kan hämta Busan!

Mina älskade barn...

Gör livet värt att leva.

Just nu är det inte så roligt att vara jag. Och ibland undrar jag allvarligt vad det är för fel i mitt huvud... Barnen har varit på dagis nu i veckan och det har dom behövt och jag också. Jag har kunnat ta dubbelvagnen för föret har varit hyfsat, även om det skulle behövas en kurs i snöskottning här nere... Men idag så var det inte läge att ta dubbelvagnen eftersom det har snöat hela natten. Så jag satte barnen i varsin pulka. Och det var tungt att dra dom, fick stanna och vila flera gånger. Smärtan gjorde så att tårarna kom. Och sötaste Ebba säger att hon kan gå istället. Men fram kom vi och sen gick jag hem igen, vilket tog sin lilla tid. Och när jag kommer hem. Skitont och med gråten i halsen så kommer jag på den brillianta idén att skotta infarten... Förstår ni hur urbota dum jag är mot mig själv?!? Och jag blir arg på mig själv för att jag gör så här. Men nu får det vara bra. Jag duschade och har tagit ett x antal värktabletter så nu är det inget annat än att vila som gäller.

Idag fyller systers äldsta dotter Thea 6 år! Tänk vad tiden går fort! Imorrn har jag och Jimmy varit tillsammans i 6 år... Så i eftermiddag ska vi och hälsa på hos familjen Anjefelt. Ska bli roligt att komma ut lite. Och Ebba tycker det ska bli så roligt att säga grattis och äta tårta!

Nu ska jag fixa mig själv i sängläge!

Nytt år och nya tag

Som rubriken lyder så välkomnar jag 2011 och har mina förhoppningar att det ska bli ett bättre år än 2010. Det kan ju knappast bli värre... Jag sjuk i bihåleinflammation i ca 2 månader, Erics brännskada, upptäckten att vi har mrsa och nu min sjukskrivning pga bäcken och höftproblem... Och på det Jimmys rygg som pajade... Så vad säger ni? Kan ju inte bli värre!

Jag kommer att vara hemma till den 10:e, värken är inte rolig nu. Och jag skulle bara ha jobbat 2 dagar denna vecka så det är bättre att vara hemma och vila och träna lite så jag kanske blir bättre. Tillbaka på jobbet den 10:e januari. På min mammas födelsedag! Usch vad tomt det blev när dom åkte hem. Och barnen saknar dom... Ebba pratar om dom jättemycket, men hon ringer till mommo och moffa varje dag nu. Eric har gått omkring på morgnarna och letat... Huvva... Och själv tycker jag också det är tråkigt. Saknar dom jättemycket!

Nyår firades med goda vänner, god mat och underhållning... Sångrösten är ju inte så mycket att hurra för. Men roligt var det. Och barnen tyckte också det. Så tack Christel och Tobbe för en mycket trevlig och mysig kväll!

Igår började jag plocka bort julen. Först åkte alla tomtarna ner med hjälp av Ebba och Eric. Vilket var spännande... Allt ska ju gå så fort när Eric är i farten. Men det gick bra. Och efter vi hade vilat så åkte julgranen ner. Himla skönt att få bort allt även om jag tycker det är himla mysigt med alla dekorationer. Och jag älskar ju julen och mna tomtar... Men det räcker att dom har varit uppe en månad nu. Idag har jag och barnen dammsugit och skurat. Ebba fick en hink med vatten och sin egen skurmopp... Och Eric hittade en borste på deras rum som han använde som skurmopp. Det gick över förväntan och roligt var det... Men jag börjar snart tappa rösten som jag har skrikit åt Eric idag. Känner mig som världens sämsta mamma när jag måste gapa på barnen. Inte roligt alls. Och jag har lovat mig själv att jag ska försöka låta bli, men det är svårt när ingen lyssnar på mig och värken har gjort stubinen väldigt kort... Gardinerna har blivit bytta och julbelysningen är nerplockad. Så nu är det bara övervåningen kvar att städa, men det lämnar jag till en annan dag! Tar jag i för mycket så blir det väl kryckor och ryggläge, inget jag strävar efter!

Imorgon ska barnen på dagis igen. Vilket jag tror dom behöver. Här hemma blir dom ju inte så stimulerade av en mamma som inte har möjlighet att leka med dom på samma sätt som deras kompisar. Så jag tror dom kommer att gilla det. Och jag ska vila.

Nu ska jag snart hoppa i znarklådan, väntar bara på att diskmaskinen ska bli färdig. Nattinatt!

RSS 2.0