Sommar, semester och bilresa!

Rubriken kräver sin förklaring... Eller inte. Den säger ju allt! Vi har haft semester, det har varit sommar och vi har åkt bil...

Min första semestervecka beslutade sig barnen för att det var vardag som vanligt och vaknade mellan 5 och 6 varje morgon!!! Inte vad jag kallar semester... Men det började arta sig andra veckan då Jimmy också fick semester. Och sen när vi skulle börja den långa resan hem, 145 mil, till Älvsbyn så hade dom riktigt börjat komma in i semestervanor. Sena kvällar och hyfsade morgnar... Och den bilresan... *suck*... Det är himla tur att vi har dvd i bilen! Annars hade nog barnen stått vid vägkanten någonstans i skogen... Men det gick faktiskt hyfsat ändå. Lite gnäll och så, men vad kan man räkna med?!? Att åka så långt och vara fast på ett ställe hela tiden. Det är skitjobbigt. Och jag hade duktigt ont sen... Men vad gör man inte för att få komma hem!!! Och vi stannade över hos min morbror utanför Uppsala och nattade där. Det är tur man har släkt efter vägen. Och på det här sättet får man ju träffas annat än på begravningar.

När vi väl kom hem till byn så tog det knappt 5 minuter så tinade barnen upp inför mormor och morfar. Skönt! Och det var varmt och soligt i byn. Så vi fick lite sommar också! Vi har badat, solat och umgåtts med familj och vänner. Helt underbart! Vi har varit till Kukkola och hälsat på. Och till Glommers. Och nu saknar jag allihopa igen nu när man är hemma i Skåneland.
När vi bilade hem så stannade vi hos morbror igen. Och sen bar det av hemåt igen efter två veckors underbara dagar! Tack allihopa! Ni vet vem ni är...
Väl hemma igen så fick jag ledigt några extradagar, vilket behövdes efter ca 450 mil i bil... Ebba började på ny avdelning för stora barn på dagis och Eric tillbaka på sin avdelning. Det blev en mjukstart och det märktes att dom behövde få komma ifrån varandra efter 5 veckor ihop.

Vi har hunnit avverka kräftskiva med grannarna, mycket trevligt! Och så himla bra när det är tvärs över gatan. Och vi har varit på infektionskliniken igen... Barnen är fria från mrsa, men jag och Jimmy har det fortfarande. Det suger! Och jag har varit på undersökningar hos smärtrehab och reumatologen. Det har gått bra. Hos smärtrehab fick jag träffa läkare och sjukgymnast tillsammans med Jimmy. Och det var nyttigt för båda två. Dels för att han fick ge sin bild av min smärta och dels för att han fick ta del av vad som sades. Programmet för smärthantering var inget för mig då jag redan har kommit så långt och har hittat alla fördelar som man kan plocka för att kunna hantera kronisk smärta. Däremot så var rekommendationen att jag skulle införskaffa tens-maskin och uttöka medicinerna. Och så fick jag veta att jag har sekundär fibromyalgi. Besöket hos reumatologen var hyfsat positivt. Läkaren tyckte inte att det fanns några andra reumatiska sjukdomar som kunde göra att operationen blir svår att genomföra. Tyvärr så kommer det inte att bli någon op förrän jag är av med mrsa:n. Så därför ska vi nu genomgå ytterligare en till behandlingsomgång med pencillin och hygienschema. Inget jag ser framemot, men om det kan göra att jag kan få op fortare så gör jag det. Jimmy är dock inte lika positiv... Och det förstår jag. För om det bara vore medicinen så var det en barnlek. Men hygienschemat gör livet lite jobbigare...

Här hemma ska vi möblera om lite. Vi ska göra iordning det lila rummet däruppe så Ebba får ett eget rum. Sen får vi se om jag och Jimmy ska ta över barnens rum när Eric har flyttat upp så småningom. Men först ska Ebba få något eget så hon får sitta och pyssla ifred från lillebror. Och jag ser framemot att få börja med hennes rum och få göra lite nytt här nere åt Eric. Roligt!

Just nu är det inte så roligt. Jag har haft mycket värk och känner mig trött och sliten. Inte alls som det har varit större delen av sommaren. Men det kan ju vara för att jag har varit igång mycket och inte fått vila som jag egentligen måste göra. I och för sig självförvållat!

Jimmy var och spelade ICA-golfen förra veckan och blev 5:a! Blev ju riktigt stolt! Och han valde ett golfset åt barnen som pris... Och det kan ju bara betyda att jag kommer att få lite egentid framöver, eller hur?!?

Nu ska jag slänga i mig lite gott innan busarna ska hämtas! Denna vecka är jag ensam med barnen för idag har Jimmy börjat om och jobba!

Bilder kommer så småningom från semestern...


RSS 2.0