Vet int...

...riktigt vad jag ska säga... Jag har ont mest hela tiden även om jag kan märka en viss förbättring med medicinen. En av värktabletterna fick jag sluta med då magen sa ifrån. Och det räcker ju med att jag har ont på ett ställe, eller hur??? Annars jobbar jag mina 4 timmar/dag och vilar så mycket jag kan på eftermiddagarna. Taxresorna till och från jobbet underlättar en hel del. Men jag kan ändå inte låta bli att önska att smärtan försvann och jag kunde börja jobba heltid igen. Fast hur var det nu igen? Önsketänkande leder ju inte så långt... Och det gör ju inte saken bättre att kroppen sviker en och man ligger på golvet och krälar som en ål. Trodde att jag kunde lita på mina ben igen, men tji fick jag.

Fick en för tidig julklapp igår. Mamma och pappa kommer ner och firar jul med oss!!! Blev ju naturligtvis överlycklig! Saknar dom rätt så mycket... Men nu har jag ju nåt att se framemot. Såklart har jag redan börjat nedräkningen...

Nu ska jag natta kudden och försöka sussa hela natten...

Så kul...

...eller inte... Har nyss betalat räkningarna. Lika bra att stöka undan det när man är ensam hemma. Vet inte om jag kan kalla det som underhållande. Men det måste ju göras!

Annars händer det inte så mycket. Jag äter min medicin som gör att jag blir supertrött. Så jag nattar kudden med barnen på kvällarna. Vilket i och för sig inte är helt fel. Men det betyder ju också att jag inte får så mycket tid med min man... Fast han är ju rätt så förstående. Igår fick jag sjukintyget... Sjukskrivningen sträcker sig ända till 1 november! Hade ju inte trott att jag skulle vara sjukskriven så länge. Men med en viss överläggning med mig själv och min man så inser jag ju att det är för mitt eget bästa. Jag måste ju bli helt bra innan jag går upp i heltid igen. Och kanske komma igång med lite sjukgymnastik, eller hur?!?

Igår var vi och handlade lite på Ica Maxi. Det tog ju sin lilla tid när jag inte är så snabb numera. En sköldpadda kör med lätthet om... Och jag köpte en blomma till min chef. Inte för att fjäska eller något sådant. Men för att visa min uppskattning för att hon är så omtänksam och sätter min hälsa före jobbet. Hon blev väldigt glad.

Idag ska vi äta ungsstekt fläskfilé och potatisklyftor... Ser framemot detta, vattnas redan i munnen! och kanske lite vin till...
Trevlig helg!

Smärta härdar, eller hur???

Undrar hur länge till jag orkar?!? Men jag är ju envis som synden, så det ska väl gå det här också. Sen har jag ju underbara arbetskollegor och en chef som jag aldrig trodde jag skulle få. Det gör ju att man orkar lite mer... Numera kommer jag att åka taxi till och från jobbet. Fick ingen sittplats på tåget imorse och när tåget bromsade in så knakade det till i hela höftpartiet. Jag har ju inte styrkan att hålla emot. Smärtan var inte av denna värld... Men jag har jobbat även om jag helst hade velat åka hem och ligga i sängen och gråta.
Eftermiddagen vill jag bara inte tala om. Smärtan har varit olidlig idag, hoppas att det blir bättre imorgon.

Nu ska jag ta min dotter i handen och natta kudden. Har tagit lite värktabletter och hoppas jag får sova inatt. För så fort jag ska vända på mig så vaknar jag av smärtan... Hur kul är det???

Undrar sa flundran!

Jodå, det blev som jag trodde. Sverigedemokraterna i riksdagen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men någonstans så kan jag inte låta bli att undra... Om de nuvarande riksdagspartierna hade bemött Sverigedemokraterna i sakfrågorna och belyst problemen med deras politik, hade valresultatet sett likadant ut då? Jag hoppas dock att Alliansen kan komma överens med Miljöpartiet istället och att på det sättet aldrig ge en chans till Sverigedemokraterna att vara med och styra Sverige...

Idag kändes det konstigt att gå hem så tidigt från jobbet. Men jag vet ju att det är för min hälsas skull. Och orkar jag inte jobba heltid, så ska jag ju vila. Eller hur??? Men det känns konstigt iallafall. Och nu ska jag göra mitt bästa för att sköta om mig själv!

Ha de gott mina vänner!

Blåser...

...utav f-n! Men vi har varit ut och tagit in utemöblerna i förrådet och gjort vinter därute. Fast jag tittade mest på. Jimmy fick göra grovjobbet! Bara studsmattan kvar nu, får se hur vi ska göra med den.
Och så har vi plockat fram barnens fleecefodrade regnoveraller. Så dom slipper frysa när dom ska vara ute. Hoppas det blir bättre för dom. Nu sussar lilleman och Busan sitter framför tv:n och värmer sig under filten. Själv så ska jag lägga mig och vila en stund så jag orkar resten av dagen. Kanske det blir lite vin ikväll. Om inte annat så blir det ju roligare att ha ont, på något vrickat tankesätt...

Usch fy!

Vilket ruskigt väder! Det blåser och regnar. Tur att man inte behöver vara utomhus...

Idag har varit en sån där dag då jag fick mycket gjort på jobbet trots två läkarbesök... Men så är jag ju där rätt så tidigt. Tack vare att jag får åka med grannen. Och det är guld värt nu när jag har så j-la ont. Första läkarbesöket var på infektionskliniken för att kolla mina utslag. Och läkaren misstänker att det är min psoriasis som sprider sig, men hon skrev en remiss till hudkliniken. Lär väl dröja innan jag får komma dit! Men nu är det på gång iallafall! Och andra läkarbesöket var på Citykliniken. Vilken mottagning! Måste definitivt säga att första intrycket var mycket positivt och jag hoppas att resten av familjen kommer att bli lika bra behandlade som jag har blivit idag! Läkaren var riktigt duktig och lyssnade på vad jag sa. Efter undersökningen föreslog hon sjukskrivning 50% i 4! veckor och remiss till röntgen samt ordentlig smärtlindring och så skulle hon prata med en av sjukgymnasterna. Wow! Jag hade bara tänkt mig sjukskrivning i max 2 veckor, men jag kan ju alltid gå tillbaka på heltid tidigare om jag blir bättre. Så jag har definitivt fått den hjälp jag behöver. Ibland är det inte så dumt med privata alternativ! Men för den skull så röstar jag inte på alliansen...

Nu ska jag njuta av helgen och hoppas att lite vila ska göra susen!

Tjoho!

Japp, jag har fått en tid till läkare imorgon på Capio Citykliniken i Lund. Jag har gått till en av deras sjukgymnaster när jag flyttade ner till Skåne och hon var helt underbar! Så nu kommer jag och resten av familjen att lista oss hos Citykliniken. Bara bemötandet jag fick i telefon gjorde att jag kände mig välkommen. Känns som om jag blir tagen på allvar denna gång. Skönt!

Nu väntar sängen, är helt slut nu...

Ledsen och besviken...

Igår jobbade jag halv dag och det gick ju sådär... Idag jobbade jag nästan hel dag och det var ännu värre. Efter jobbet så var jag hos sjukgymnasten på Kävlinge vårdcentral. Och visst, han gjorde ett jättebra intryck. Och självklart så gjorde undersökningen jätteont. Han tryckte och jag grät... Men skam den som ger sig! Slutkontentan av detta blev att jag har stor överbelastning på mina muskler efter graviditeterna och troligtvis en inflammation. Okej, jag köper detta. Detta var dock inte vad sjukgymnasten sa i Lund... Men det är ju en annan femma! Konsekvensen blir antiinflammatorisk och smärtlindrande medicin, som dessutom var slut på apoteket... Och efter att jag är fri från mrsa så kör vi igång en lång rehabiliteringsträning. Köper fortfarande resonemanget. Men nu kommer vi till den punkt då jag vill ha hjälp nu! Jag orkar inte jobba hela dagar som läget är just nu och jag suktar inte efter en sjukskrivning. Men det skulle ju underlätta om jag blev sjukskriven på halv tid i kanske max 2 veckor, så hinner den antiinflammatoriska medicinen verka och jag kan gå normalt igen... Eller??? Är jag dum som tänker så??? Sjukgymnastens svar på detta är att jag borde fundera och ta ett beslut snarast om att gå ner i arbetstid utan sjukintyg. Och varva ner på lång sikt. Visst, helt vettigt. Men jag har tagit det beslutet att jobba heltid då vi till viss del kan styra våran arbetstid och jag skulle bara förlora på att gå ner i arbetstid. Dessutom så trivs jag ypperligt på mitt jobb så jag har ingen lust att jobba mindre. Men nu handlar det om en kort tid och att kunna vila så att jag orkar med tillvaron som den är nu. Så får man kalla handen av sjukvården och det svider... Och jag ska visst prata med min chef och min man. Och jag kan redan nu höra vad som kommer att sägas... När jag har pratat med dom så ska jag kontakta en annan läkare och sjukgymnast, så kanske jag kan få den hjälp jag behöver nu, och inte om några månader!
Det snurrar många tankar i huvudet och jag är djupt besviken på det bemötande jag fick idag och det bemötande vi fått tidigare här på vårdcentralen. Så frågan är vars vi ska vända oss nu???



Hemma igen...

Japp, jag är hemma idag också. Kanske inte riktigt lyckat att vara på Center Syd igår och strosa runt. Men ibland så brukar det hjälpa att gå lite och det var ju det jag hoppades på. Tyvärr så funkade det inte denna gång... Alla sätt är bra utom dom dåliga, eller hur?!? Kvällen blev ju inte så lyckad. Att sitta i soffan och ge Eric vällingen var ingen hit. Tårarna rann av smärtan. Bara trycket av hans tyngd gjorde ont. Så hur jag skulle kunna jobba idag vet jag inte. Så jag beslutade mig att vara hemma. Men det känns inte bra. Jag saknar mitt jobb och mina arbetskamrater. Men jag ska verkligen försöka fara imorgon. Idag ska jag ner på vårdcentralen och bara det blir ett äventyr. Men det ska väl också gå på nåt sätt!

Nu ska jag inta viloläge och försöka minska ner på smärtan...

Jodå, livet känns...

...rätt så bra ibland. Men ibland skulle jag vilja krypa under täcket och stanna där. Undrar varför det så göra så ont??? Blir ju galen av att inte kunna röra mig normalt. Om man nu kan bli nåt man redan är...

Vi har haft en bra helg. Jag och barnen var ensamma i fredags så det blev pizza till middag. Konstigt att det alltid ska bli det när Busan får bestämma?!? Igår så var det en riktig slödag. Vi åkte till farmor och farfar på kvällen och det uppskattade barnen. Vi påbörjade vinterförvaring av poolen och slutförde det idag. Men överdraget är lite stort, så vi får väl se om poolen står kvar eller om grannen helt plötsligt har två när höststormarna gör sin entré.
Idag var jag så less på att gå hemma så jag tog barnen på bussen och åkte till Center syd. Fortfarande asont. Men jag kan inte bara sitta hemma... Tänkte försöka mig på jobb imorrn med hjälp av mannens smärtstillande. Jag LÄNGTAR till jobbet!!! Iallafall så fick Eric ett till par skor, han hade ju bara ett sen tidigare. Vilka dessutom börjar bli små... Och Ebba fick strumpor. Wow, vilken shoppingrunda! Men jag bidar min tid och dessutom så shoppade jag loss med bästaste Lisa!

Nu ska jag kanske fixa lite inför morgondagen, hoppas barnen sussar tidigt idag. Håll tummarna!

Tjuvaktig skata stjäler av Lisa...

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga - hitta inte på egna.
Om personen som utmanar dig har samma första bokstav som du får du
inte använda dennes svar utan måste hitta på egna. Du får heller inte skriva
samma svar två gånger eller använda ditt namn som svar, förutom i fråga 1.

1. Vad heter du? Annica
2. Ett ord på fyra bokstäver: Avse
3. Flicknamn: Anneli
4. Pojknamn: Anders
5. Yrke: Advokat
6. Färg: avokadogrön
7. Klädesplagg: A-linjeformad top...
8. Mat: Amerikanska pannkakor
9. Sak i badrummet: Alcogel
10. Plats/Stad: Arvika
11. En orsak att vara sen: Alltid nån annanstans...
12. Något som man skriker: Attans!
13. Film: Avatar
14. Något man dricker: Alkohol
15. Band: Aerosmith
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Alevägen
18. Bil: Audi
19. Sång: All shook up

Huvvaligen...

Skam den som ger sig! Denna vecka har ju inte varit så rolig. Började med semester då dagis var stängt. Ebba blev riktigt dålig i hög feber, fortsätter med vab på tisdag. Eric också lite krasslig. Onsdag har jag så j-la ont i höfterna/fogarna igen så jag bestämmer mig för att vara hemma. Eric och Ebba hemma från dagis fortfarande eftersom Jimmy är ledig från jobbet... Hur mycket vila får man när två barn tycker det är högsta vinsten att BÅDE mamma och pappa är hemma mitt i veckan??? Nåja, när barnen somnat efter en riktigt god middag så fick min man pyssla om mig. Torsdag fortfarande ont. Bestämmer mig för att vara hemma fredag också. Och det gör barnen också... Men trots denna värk så kan jag ju inte vara still. Dammsugaren behöver luftas och tvätten behöver en tur i tvättmaskin... Tro dock inte att mannen är helt overksam. Han klipper gräsmattan i två omgångar och påbörjar vinterförvaring av poolen. Men jag lovar mig själv och alla andra att denna fredag ska ägnas åt vila och mys med barnen! Jimmy jobbar eftermiddag och det lutar mot hemkörning av pizza...

Nästa vecka vankas sjukgymnastik för min del, återbesök på neo för Eric och Jimmy ska på hudkliniken. Livet är bra trevligt ibland!?! Undrar i mitt stilla sinne vad sjukvården kan göra för mina utdömda höfter... Men hoppet är det sista som överger en, eller hur?

Nu ska det fikas lite och sen tror jag vi ska vila lite, jag och barnen...

Trevlig helg!!!

Hur är det man säger nu då???

Jo just de ja! Välkommen till mitt liv och min verklighet! Här ska jag nu då skriva lite då och då om allt möjligt så att ni vet vad vi pysslar med här nere i Skåneland...
Kan ju berätta att en av mina bästa vänner hemifrån byn var och hälsade på i helgen. Och det var lycka! Ren och skär lycka! Tack Lisa för underbara dagar med sällskap! Önskar vi kunde göra om dom snart!
I övrigt så är barnen sjuka. Busan har feber och Eric håller på att få tänder. Så livet känns inte så roligt just nu, men det är ju så att vara småbarnsförälder... Jag förväntar mig ju inte att behöva mata och byta blöja om 10 år...

Nu ska det fixas mat! Får se vad vi ska göra för nåt!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0